Eindelijk een echte loper

03 June 2012

Eindelijk een ‘echte’ loper!

Vandaag ben ik dan eindelijk een ‘echte’ loper geworden; waar of niet waar?

Het is zondagochtend 7.30 uur als de wekker gaat en ik met stramme benen op sta in hotel Pacific van mevrouw Vermeulen in La Roche. Het is een bijzondere dag vandaag, ik ga namelijk een ‘echte’ loper worden. Gisteren zijn we al in La Roche aangekomen voor een ruime warm up: een trail van 35k en 1580hm. Een heerlijk technisch parcours wat overigens niet geheel ongevaarlijk was voor mijn net herstelde enkel. Samen met Gerwin van de Veen maakte ik er een goede training van voor vandaag en voor de Salomon 4 Trails volgende maand.

Na een goed ontbijt, verzorgd door de inmiddels bekende mevrouw Vermeulen, wandelen we door de regen naar de start in het centrum van La Roche. En niet heel veel later valt het startschot al voor de race van mijn leven: de marathon van La Roche. Je kunt snelle 800 meters hebben gelopen, Nederlands kampioen zijn geweest op deze afstand, je kunt ultra’s tot 72k hebben gelopen maar een ‘echte’ loper ben je pas als je de marathon hebt gelopen. Dat is wat me vaak voorgehouden is. Maar is dat wel zo? Ik neem er maar eens 42.195meter de tijd voor om er over na te denken. Onderstaande filmpjes schieten door mijn hoofd; dit is pas het ‘echte’ lopen of toch dit, nee dan toch zeker dit.

 

http://youtu.be/efQLAOmoP28

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TFWDUsvLCoE

Op ongeveer kilometerpunt  13 kom ik samen te lopen met Sabine de Vries die ook gisteren al een warm up van 35k heeft gelopen en ook volgende maand de Salomon4Trails gaat lopen, die tussendoor nog wel even een marathon in Afrika gaat lopen (helemaal niet jaloers) en al pratend, zingend, loopstijl analyserend, veel te zoete ranja-achtige sportdrank drinkend loop ik met haar (bijna) geheel ongemerkt de laatste 29km weg. En als iedereen dat nou bedoeld heeft toen men zei dat is het echte lopen, dan noem ik me vanaf nu heel graag een ‘echte’ loper.