De jongen met de vaas bier

26 April 2016

De jongen met de vaas met bier

Ik weet het nog goed, mijn eerste biertje na de finish. Ik heb altijd gewielrend en weet niet beter dan dat je na de finish een bidon met een klonterachtige substantie in je handen kreeg geduwd met de mededeling 'we zijn hier niet op een culinaire reis dus drink maar op'. 

Ik stap over de finish van mijn eerste trail en daar stonden ze dan. Een hele tafel vol. Bier. Iedereen stond met bier, en ik pakte er ook maar een, maak ik mooi een selfie van. Het meisje met het bier, met een Salomon shirt aan. Hoe meer trail wil je het hebben?

Na een paar trails ging het me opvallen. De winnaar krijgt een enorme fles met bier. Of het ultieme, een vaas met bier. Het bier zelf ging ik ook steeds meer waarderen zo kort na de finish. 

Het ging nog net niet zover dat ik de wedstrijden er op uitzocht, maar stiekem zag ik mezelf al staan met zo'n vaas. 

23 april 2016. De Salomon Koning van Spanje. Een van de sponsoren is Erdinger. De Erdinger smaakte me het jaar ervoor samen met een stuk vlaai heerlijk. Het werd tijd voor de vaas. 

Vanaf de start zat het allemaal mee en na 16,2 km en 1.18 uur later kon ik met 2 handjes omhoog over de finish. Al moet ik bekennen dat ik me niet meer kan herinneren hoe ik ben gefinisht. Ik was zelfs het bier vergeten. 

De speaker roept dat de prijsuitreiking begint. 3e dame. 2e dame. Dan ik. En toen kwam het. Geen vaas bier. 

5 minuten later zie ik toe hoe Huub met zijn enorme vaas bier staat. Huub is de man met zijn bier. Hij won de 25 km bij de mannen. De eerste vrouw van de 25 km had ook een vaas. De vaas stond haar ook goed. Bier staat iedereen goed. 

Wordt vervolgd. 

(Eefje)