Trail de la Cedrogne

28 June 2016

Daar stonden we dan, onder een tent op een voetbalveld in Montleban. De regen was niet te missen en overal om ons heen stonden mensen met regenjacks aan en poles in hun handen. Ik droeg een hemdje en een shortje. Waar waren we aan begonnen? Was dit nou echt zo'n goed idee? 

Einde winter hadden Maaike en ik het er al over gehad. Misschien ergens in het seizoen een wat langere trail in het buitenland doen. Marc B kwam met hetzelfde idee en nadat hij een mooie lijst had gemaakt met mogelijkheden kwam deze naar voren. Trail de la Cedrogne, 32 km. Kleinschalig, prachtige route en late start zodat het zonder overnachting te doen zou zijn.

De week voor de wedstrijd sprak ik met Wouter. Naast dat hij me een mooi compliment gaf had hij een goede tip, verdeel de wedstrijd in 3x10 km 'en die laatste 2 verzin je maar'. 

Om 15.00 vertrokken Maaike en ik, door de regen voor 3x10+2 km. Marc kon vanwege een blessure helaas niet mee. De eerste 10 km waren lekker, goed te rennen al was er veel modder en water. Ik liep een stuk samen met Monsieur LaChouffe. Bergop sterker dan ik maar voor afdalen was hij niet gebouwd. Uiteindelijk moest ik hem toch laten gaan. Ik kwam in het groepje 'La meme chaussures' zoals een van de 2 mede Peregrine 6 lopers een paar keer verkondigde. Ze hielden wel mijn hand vast in de rivier. De eerste 10 km waren voorbij na 53 minuten. 

De 2e 10 km was andere koek. Rennen? Glijden, prikplanten, paden die de dag ervoor nog geen paden waren, afdalingen langs een touw, een klim waar je op handen en voeten omhoog moest en hoe vaak we die rivier nou door waren geweest wist ik al niet meer. Ik klokte hier een nieuw PR. De langzaamste kilometer in een wedstrijd ooit. 10.12. Groep 'La meme chaussures' had ik moeten laten gaan. Ondanks dat ik 1e dame lag vroeg ik me af en toe af wat ik hier aan het doen was toen ik voor de 3e keer mijn pet uit een boom kon vissen. 

Bliep. 20 km. De volgende 10 km. Ik kon weer rennen! Ik vond het zo heerlijk om mijn benen weer te strekken. En dat we nog eens een paar keer door de rivier moesten deerde niet. Ook de bijna uitglijders door de modder vond ik leuk. Ik haalde eerst Monsieur LaChouffe in. Nog wat mannen ging ik voorbij. Beide mannen van 'la meme chaussures' voorbij. Het ging heerlijk. Had ik werkelijk al zoveel gelopen? Zonder duurtrainingen? 

Bliep. 30 km. Ik naderde het dorp. De laatste 2 km waren er eenvoudig bij te verzinnen. Ze liepen nog omlaag ook. 

Rondje voetbalveld, ik werd aangemoedigd in het Frans door een dame aan de kant. Ze was blij, ik was blij. 

Over de streep. 

'Mama wat heb jij er láng over gedaan!' 

Dankje schat. Weet je wel dat ik toch de snelste vrouw was? 

Maaike kwam als 2e over de streep, en beide konden we naar huis met 1,5 liter bier, een prijs en bloemetjes voor in de tuin. Trail de la Cedrogne is een prachtige goed georganiseerde wedstrijd, echt een aanrader. 

(Eefje Ottevanger)