Sex met je ex

09 August 2016

Sex met je ex!

In relationele sfeer moet ik er ook absoluut niet aan denken, maar deze week voelde het wel even zo. Of was het vreemdgaan misschien, nee want ik had het al gehad dus toch die ex.

Na jaren gelopen te hebben gooide ik letterlijk mijn loopschoenen in de kliko, ik vond (top)sport niet meer leuk en besloot alles te gaan doen wat god verboden had voor een sporter. Tot ik op een avond in een dronken bui een weddenschap aanging om Diekirch-Valkenswaard (255km) te gaan fietsen. Nooit op een racefiets gezeten en nog een paar maanden tot de start. Ik leerde Kai kennen en zij had toevallig ook een racefiets gekocht en samen maakte we enkele toertochten en zij besloot ook mee te fietsen. Zonder dat we wisten waaraan we begonnen en met slechts 500km in de benen, gingen we van start. Misschien omdat we wel wisten dat de finish in de kroeg was hielden we vol en haalden we de finish. Totaal leeg, dronken we een biertje, rookte een sigaar en strompelend liepen we 255m naar ons huis: allebei een nieuwe liefde rijker.

De jaren die daarop volgden reden we ongeveer 15.000km per jaar en ontdekten hoe mooi het was om Alpen cols te rijden. Op een dag Col de Larche, Col de Lombarde en Col de la Bonnet; altijd minimaal 100km anders was er niet gefietst en met als hoogtepunt toch wel het parcours van de Marmotte. Omdat we toen nog wat vrije tijd hadden gingen we bij Tour de Ville fietskoerieren, dan kon je 'betaald' wat extra km's maken. In de Alpen ontdekten we ook het lopen in de bergen en toen er een winkel en kinderen kwamen kreeg het lopen meer en meer de overhand. Het kost simpelweg minder tijd, en lopen met een babyjogger is prima maar om een baby nu uren in de fietskar te zetten omdat pappa zonodig moet trainen....

Na jaren (10 om precies te zijn) nauwelijks op de fiets te hebben gezeten besloot ik dit jaar de fiets mee te nemen naar de Pyreneeën, we zaten immers onder aan de Tourmalet. Kai lacht me uit als ik denk een berg als deze omhoog te kunnen fietsen. Maar deze week gebeurde het, ik deed het met mijn ex. En het voelde heerlijk, ik heb genoten en ga het zelfs vaker doen! Dit gaat grote gevolgen hebben ben ik bang.

Misschien al eens een fietsreisje boeken? www.fietsreisjes.nl

(Marc)