Bram wordt sprinter

17 October 2017

Het is alweer een aantal weken geleden dat ik de 100km in Winschoten heb gelopen. Na een volledige rustweek ben ik weer heel voorzichtig begonnen. Gelukkig ben ik ongeschonden uit de strijd gekomen en heb ik geen nieuwe blessures opgelopen. 

De week na de 100 van Winschoten was ik al aan het bedenken wat mijn verdere plannen zijn voor de rest van 2017. Omdat ik wel goed mijn rust wil pakken de komende maanden heb ik besloten om tijdelijk wat kortere afstanden te lopen. Direct had ik de halve marathon in Eindhoven in het vooruitzicht als eerste “korte” wedstrijd. 

Ik had alleen een probleem, de snelheid voor een snelle halve marathon was ver te zoeken na al die duurlopen van de afgelopen maanden. Ik ben daarom 3 weken geleden weer begonnen met korte intervaltrainingen. Ik moest er best aan wennen aan die snelheid. Afgelopen week merkte ik op dat ik met sprongen vooruit ging. ‘Wat zou ik kunnen tijdens de Halve Marathon van Eindhoven?’ Gewoon lekker lopen en genieten dat was het plan.

Het was prima weer en ik kwam veel bekende lopers tegen in het voorste startvak. Vanaf het begin liep ik heerlijk. De eerste kilometers gingen vrij snel, ik liep ook in zo’n mooi groepje. Kon ik dit wel volhouden? 

Naarmate de kilometers vorderden werd het tempo in mijn groepje steeds langzamer. Op 15 km had ik nog voldoende over dus ben ik samen met een andere loper gaan versnellen. Dat tempo heb ik goed vast kunnen houden. Boven verwachting finishte ik als 31 overall en 3e master 35+ in 1 uur 17 min 10 seconden. 

Ik kijk nu al uit naar de komende kortere wedstrijden die op het programma staan. Allereerst de blauwe meer cross in Loon op Zand. Later deze maand loop ik de halve marathon in Etten-Leur waar ik hopelijk weer wat sneller ben als deze halve marathon. 

Eigenlijk best leuk een periode met kortere wedstrijden!

 

Bram van Rijswijk