Eerste winst door Jasper!

20 March 2018

Het laatste weekend van de winter was echt winters, ijskoud. Het was dan ook hard uitkijken om eindelijk eens terug een ardense trail te lopen en eentje boven de 20km. De zenuwen waren gespannen, ik was er natuurlijk als eerste bij om mijn nummer af te halen. Het startschot werd gegeven en meteen was het duidelijk dat we met 4 gingen strijden voor de overwinning. De eerste 5 kilometers was het klimmen, de ene aanval na de andere moest ik opvangen door 2 lokale lopers die al snel doorhadden dat ik niet kwam om een 4de plaats. Op kilometer 10 was er een steile klim, nu was het mijn kans om eens aan te vallen, en jawel met succes. Ik sloeg een gat van 20m en kon die in de afdaling alsmaar groter maken. Doorzetten tot kilometer 16 en vanaf dan was het genieten en 5km dalen tot aan de finish. Met een eerste plaats op Trail des Zafters, 21,6km en 400 hoogtemeters in een tijd van 1u 28min sluit ik een goede winterperiode af waarin ik een goede basis heb kunnen leggen voor de komende wedstrijden. Laat de lente maar komen!

(Jasper-Frederik Joostens)