'Never Never (Never Ever) give up'

10 December 2018

...‘Never Never (Never Ever) give up’ stuurt teammaat Jasper-Frederik Joostens me rond ‘n km of 30... Maar om de context te vatten moeten we terug naar de start van de sportevents.be Houffatrail 52km van vanmorgen... Vanaf de start voel ik dat mijn maag niet ok aanvoelt, maar door het gehobbel en geklots volgt vanaf km15 de ene braaksessie na andere. Kracht weg. Focus weg. Klassement weg en strompelend naar verzorgingspost 2 rond km26. Ik vertel mezelf 1000x dat ik ermee stop. Evenveel keer zeg ik mezelf door te gaan. Dus toch maar door naar post 3 in Houffalize waar ik definitief de handdoek in de modder wil gooien. Net als ik wil uitstappen krijg ik het bericht van Jasper en passeer ik Weking Van Reeth en Barbara Kerkhof van Team Scott, die even daarvoor gestart zijn voor hun 25km. Veel woorden zijn er niet nodig om mekaar erdoor te sleuren en we lopen samen onze wedstrijd uit. Zij de 25km, ik de 52.
Op 1 softflask en zonder voeding. Want ik kreeg er niets in.
Mocht er iemand morgen 52km willen wandelen in Houffalize, gewoon de braakballen volgen... en vooral tegen jezelf zeggen: ‘Never Never (Never Ever) give up...

Tekst: Eric Engelen - TeamScarabee
Foto: Barbara Kerkhof