Back on Track

22 July 2019

Zo, het is een tijdje stil geweest rondom mijn hardloopavonturen. Waarschijnlijk weten de meesten van jullie hiervan wel de reden, namelijk de geboorte van onze dochter Mila! Na een voorspoedige zwangerschap is zij op 19 april 2019 geboren. Met Mila gaat het super goed, ik heb nog niet vaak zo’n vrolijke baby gezien! En ook mijn herstel gaat erg snel. We hebben vanaf het begin veel gewandeld samen, al snel liepen we tochtjes van 10km, lekker door de duinen, even naar de stad of gewoon een lekker rondje buiten. Heerlijk voor mij, maar ook voor Mila!

Vijf weken na de bevalling ben ik in overleg met de verloskundige en fysiotherapeut weer voorzichtig begonnen met fietsen/mountainbiken en wat spierversterkende oefeningen. Met acht weken kreeg ik groen licht om het hardlopen weer voorzichtig op te bouwen. Hier keek ik wel naar uit hoor, het waren net de eerste weken dat de zon weer lekker scheen, en ook helpt het hardlopen om even nergens aan te denken, je hoofd leeg te maken.

Ondertussen zitten we op 12 weken na de bevalling en gaat het opbouwen verrassend snel. Samen met Tim had ik een schema gemaakt, beginnend met 5x 1 minuut rennen en 2 minuten pauze tussendoor, maar ondertussen loop ik daar ver op voor. Ik probeer goed naar mijn lichaam te luisteren, te stoppen wanneer ik iets voel en zeker niet meer te gaan doen dan wat goed voelt. En dit lukt me best aardig heb ik het idee! Gister liep ik 3 series van 7 minuten rennen gevolgd door 1 minuut wandelen en weer 2 minuten rennen, door de duinen. Dit ging beter dan ik had durven dromen. Ik heb nergens last van, kon zelfs alles wat ik mocht rennen in de duinen gewoon blijven rennen. Heerlijk! Ik had nooit gedacht dat het zo goed zou gaan, dus voorzichtig durf ik nieuwe doelen te stellen en langzaamaan terug te klimmen naar mijn niveau van vorige zomer (of beter?).

Die nieuwe doelen wil ik graag met jullie delen. Hier komen ze:

  • 31 juli: Boulevardloop Vlissingen 3,5km
  • 31 aug: Veluwse Trailrun 8km
  • 28 sept: Halve van Katwijk 10km
  • 5 okt: Ladiesrun Kustmarathon 10km
  • 20 okt: Ultra Trail Lago D’Orta 17km, Italie
  • 6 dec: K42 vertical KM Tenerife
  • 8 dec: K42 Canarias Half Marathon Tenerife

Begin december gaan we met mijn ouders naar Tenerife, en laat daar nou net een trail wedstrijd zijn! Wedstrijden van de K42 series, waar ik de vertical KM en halve marathon graag wil meedoen. Dit wordt eigenlijk een beetje het hoofddoel, fit worden voor de halve marathon in december. Ook wil ik heel graag de Ladiesrun van de kustmarathon lopen, gewoon omdat het zo’n leuk evenement is. Twee weken daarna zouden we normaal gesproken naar Limone Xtreme gaan, maar omdat de 10km en skyrace nu tegelijk starten, hebben we ervoor gekozen om naar een andere plek in Italië te gaan, waar Tim en ik allebei op een andere dag een afstand kunnen lopen. Ja, een beetje improviseren met zo’n kleintje en leuk om na 3 jaar weer eens ergens anders heen te gaan! Deze wedstrijden zie ik allemaal als ‘opwarmertje’ voor Tenerife en lijken me mooie punten om naartoe te werken.

Natuurlijk doe ik nog steeds rustig aan, en ga ik nog niet zo veel (kunnen) lopen als ik hiervoor deed. De resultaten zullen dus ook minder zijn, maar dit vind ik niet erg, ik ben al lang blij dat ik het lopen, sporten en bezig zijn kan combineren met het genieten van ons kleine meisje. Want zij is natuurlijk nog altijd het belangrijkste en bepaalt hoe mijn trainingsweek eruit gaat zien.

Tot snel weer allemaal! 
Renate