Nog steeds echte liefde

30 November -1

  Nog steeds echte liefde  ❤

  Het is vrijdagavond series 800m NK junioren in Groningen, zonder enige verwachting sta ik aan de start. Een hele slechte winter gehad, veel ziek geweest en zelfs een operatie aan de bijholtes ondergaan. Hierdoor had ik geen vertrouwen dat ik überhaupt zou kunnen starten en dan maar mee op CIOS kanokamp. Maar daar in de warmte van Zuid-Frankrijk kwam langzaam weer fitheid in mijn lijf, ik besloot een paar dagdelen varen over te slaan en te gaan trainen. Na thuiskomst 1 testloop op de baan deed mij toch besluiten naar Groningen af te reizen. Het startschot klinkt en elke meter groeide mijn vertrouwen in een goede afloop, ik plaatste me gemakkelijk voor de finale.

  In de nacht tussen serie en finale droomde ik de finale al: startschot, ik loop in de buitenbocht en het hele veld komt onder mij door, naar de binnenbaan, ik sluit als achtste aan, daar blijf ik 400 meter lopen, het gaat te langzaam nu ik moet opschuiven, maar door de buitenbocht? Er zit niets anders op, zevende, zesde tot ik op plek drie kom te lopen, alleen nog jongens met een snelle sprint om me heen, niet te lang wachten nu, direct door, 150 meter te gaan en ik weet het zeker: ik ga winnen!

  In de ochtend vertel ik mijn ouders mijn droom met als reactie: sterk verhaal Marc. Zij hadden mij natuurlijk ziek thuis gehad, zij hadden mij in het ziekenhuis zien liggen, zij hadden mij meer dan eens vloekend thuis horen komen na weer een slechte training. Ook voor hen was het moeilijk te geloven dat dit zo mooi zou kunnen aflopen.

  Tijdens het inlopen voelde alles ontspannen, ik had alles al meegemaakt zo voelde het. En dan sta je aan de start: startschot, ik loop in de buitenbocht en het hele veld komt onder mij door, naar de binnenbaan, ik sluit als achtste aan, daar blijf ik 400 meter lopen, het gaat te langzaam nu ik moet opschuiven, maar door de buitenbocht? Er zit niets anders op, zevende, zesde tot ik op plek drie kom te lopen, alleen nog jongens met een snelle sprint om me heen, niet te lang wachten nu, direct door, 150 meter te gaan en ik weet het zeker: ik WIN!

  Heel veel offers had ik al gebracht, heel vaak had ik met haar geflirt maar deze dag in Groningen is de eerste keer dat ik voel dat onze liefde wederzijds is. 

  Marc van Dijk
  Trailseeker @Scarabee