Salomon 4 Trails Mission Impossible

24 June 2012

Salomon 4 Trails: een Mission Impossible?
SALOMON 4 TRAILS - Crossing the Alps in four days!

Op 4 juli start de tweede editie van de Salomon 4 Trails in Garmisch-Partenkirchen. Drie landen, 4 etappes, 5 steden, 160km en 9.800 hoogtemeters. Wat een heerlijk vooruitzicht dat was wat ik dacht in november toen ik me inschreef voor dit trailrunning-event. Maar hoe anders voelt het nu een week voor de start.

In november startte ik vanuit een goede basis mijn trainingen, om tijdens de kerstdagen voor het eerst in mijn loopleven twee marathons in twee dagen te lopen. Met goed gevolg liep ik deze op een relatief vlak parcours in tijden van beneden de 3.40uur. Het fundament was stevig, hier kon ik verder mee. Eind januari nog eens een afstand van 40k plus in Olne, met veel modder en toch wel de nodige hoogtemeters. En eigenlijk duurt het dan tot een paar weken geleden in La Roche daar ik het oorspronkelijke plan pas weer heb opgepakt. Natuurlijk werd er wel getraind, maar lange afstanden en meerdere dagen achter elkaar bleven veel te vaak uit.

Maar dit alles had een reden en een hele goede ook; ik wilde er zijn voor mijn moeder die een hele oneerlijke strijd aan het strijden was tegen darmkanker. Helaas wisten we al geruime tijd dat zij die strijd niet zou gaan winnen, maar toch.  Zij zou als chauffeur van de camper meegaan volgende week daar was voor haar geen twijfel over mogelijk. Maar in maart moesten er weer chemotherapieën gestart worden en haar gezondheidstoestand werd slechter. Toch bleef ze dapper strijden en overtuigd van het feit dat ze me zou zien finishen in Samnaun.
De tocht heeft nu zo kort na haar overlijden een andere doelstelling gekregen: finishen! Niet meer niet minder! Maar is dit mogelijk zonder specifieke voorbereiding? Is het niet een Mission Impossible zo? Natuurlijk zijn er de twijfels, natuurlijk ben ik onzeker op dit moment want het is toch 4 dagen ongeveer 40k met 2500hm. Maar één ding is zeker ik zal de kracht van mijn moeder gaan voelen daar in die prachtige bergen.